مزایا و معایب فست فود چیست؟
امروزه به دلیل مشغله های کاری زیاد، افراد ترجیح می دهند از غذاهای آماده یا همان فست فودها استفاده کنند. خوردن فست فود مزایا و معایبی دارد که لایو منو در این مقاله به بررسی آنها می پردازد.
مزایای فست فود
برخی از مزایای استفاده از فست فود و غذاهای آماده عبارتند از:
صرفه جویی در زمان
یکی از مهمترین مزایای استفاده از فست فودها، این می باشد که در کوتاه ترین زمان ممکن آماده می شوند. در زندگی پر سرعت امروزی افراد ترجیح می دهند از غذاهای آماده استفاده کنند. زیرا علاوه بر صرف وقت زیاد برای پختن غذاهای خانگی، باید وقت زیادی را نیز صرف خرید و تهیه مواد غذایی کنند.
در دسترس بودن
از دیگر مزایای استفاده از فست فود می توان به قابلیت دسترسی آسان به آن اشاره کرد. امروزه در هر کوچه و خیابانی چندین مغازه فروش فست فود وجود دارد و افراد می توانند به راحتی فست فود را تهیه کنند. همچنین منو فست فودها متنوع می باشد و هر فرد می تواند براساس ضایقه و میل خود یکی از انواع فست فودها را انتخاب کند.
فست فودهای سالم
غذاهای موجود در مغازه های فست فودی به هات داگ، پیتزا، اسنک، همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده محدود نمی شود. امروزه غذاهای سالم نیز در زنجیره منو فست فودها قرار گرفته است. به عنوان مثال سالاد ها و برگرهای ارگانیک نیز در منو فست فودی ها یافت می شود.
ایجاد فرصت های شغلی
با راه اندازی مغازه ها و مجموعه های فست فودی میلیون ها نفر به کار در این مجموعه ها مشغول شده اند. بنابراین از دیگر مزایای فست فود می توان به ایجاد فرصت های شغلی بیشتر اشاره کرد.
معایب فست فود
در کنار مزایایی که بیان شد، خوردن فست فود معایبی نیز دارد که در این قسمت به بررسی این معایب می پردازیم.
ایجاد تاثیرات نامطلوب بر روی دستگاه گوارش و سیستم قلب و عروق
بیشتر مواد غذایی سریع، حاوی مقدار زیادی قند می باشند. انجمن قلب آمریکا بر این باور است که مصرف روزانه 150 کالری قند می تواند تاثیرات نامطلوبی را بر روی سیستم قلب و عروق شما داشته باشد. با این حساب شما با خوردن یک نوشیدنی فست فودی، مقدار زیادی قند به بدن خود وارد می کنید و این قند می تواند بر روی سیستم قلب و عروق شما تاثیرات منفی داشته باشد.
علاوه بر قند در بیشتر غذاهای فست فودی، مقدار زیادی چربی ترانس وجود دارد. چربی ترانس می تواند میزان کلسترول بدن شما را افزایش دهد. با افزایش میزان کلسترول، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نیز افزایش می یابد.
افزیش چاقی
افرادی که به بیماری اوبیز یا همان چاقی مبتلا هستند، بیشتر از افراد عادی به خوردن فست فود علاقه دارند. میزان سدیم بالای موجود در فست فود و پرخوری آن می تواند چاقی افراد و در نتیجه بیماری های قلبی و دیابت را افزایش دهد.
ایجاد تاثیرات نامطلوب بر روی سیستم عصبی و تولید مثل
نتایج نشان می دهد افرادی که از فست فود استفاده می کنند بیشتر از افراد دیگر به افسردگی دچار می شوند. علاوه بر سیستم عصبی، تاثیرات نامطلوب مصرف فست فود را می توان بر روی تولید مثل نیز مشاهده کرد. بسیاری از غذاهای فراوری شده یا همان فست فودها حاوی مواد شیمیایی همچون فتالات هستند که این مواد عملکرد هورمون ها را در بدن با مشکل مواجه می کند.
ایجاد تاثیرات نامطلوب بر روی پوست، مو و ناخن
انتخاب مواد غذایی در ظاهر پوست شما تاثیر بسیاری دارد. بیشتر فست فودها کربوهیدرات زیادی دارند که این کربوهیدرات ها سبب افزایش قند خون و در نتیجه ایجاد آکنه و جوش بر روی پوست می شوند. همچنین احتمال ایجاد اگزما در افرادی که در طول هفته بیشتر از سه مرتبه فست فود استفاده می کنند، افزایش می یابد.
خراب شدن دندان ها
فست فود ها دارای مقدار زیادی قند و کربوهیدرات می باشند که این کربوهیدرات ها می توانند اسیدهای موجود در دهان شما را افزایش دهند. وجود اسیدهای زیاد در دهان، منجر به تجزیه مینای دندان می شود و در نتیجه باکتری ها به حفره های دهان شما نفوذ می کنند.
همانطور که در این مقاله اشاره کرده ایم، فست فودها نیز می توانند مانند هر غذای دیگری مزایا و معایبی داشته باشند. در واقع مصرف زیاد فست فود می تواند میزان نمک، چربی و قند بدن را افزایش دهد و باعث ایجاد بیماری های متعدد شود. اما با توجه به موارد بیان شده، فست فودها از مزایایی نیز برخوردار می باشند.
نوشتن دیدگاه