بهترین غذاهای ایرانی کدام اند؟
بدون شک معروف ترین و بهترین غذاهای ایرانی چلوکباب، قرمه سبزی، فسنجان، دیزی، زرشک پلو، آلبالو پلو، باقالی پلو، آبگوشت و… می باشند که این نوع غذا ها از دید توریست ها و افراد ایرانی بهترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی هستند. این غذا ها در سرتاسر دنیا به عنوان نماینده های آشپزی ایرانی شناخته می شوند. در بین این غذاها یکی از اصلی ترین گزینه ها در لیست غذاهای ایرانی آبگوشت است. خوش طعم ترین آبگوشت های ایرانی عبارتند از: آبگوشت ماش و قمری، آبگوشت غوره، آبگوشت کرمانی، آبگوشت دیزی، آبگوشت بزباش، آبگوشت باغی، آبگوشت رسمی، آبگوشت قنبید و آبگوشت گوشت و نخود اصفهانی می باشد.
در این مقاله قصد داریم بهترین غذاهای ایرانی را به شما عزیزان معرفی کنیم، همچنین شما می توانید برای آشنایی با بهترین دسرهای ایرانی به مقاله بهترین دسرهای ایرانی وبسایت ما مراجعه کنید.
بهترین غذاهای سنتی ایرانی در استان شیراز
شکر پلو: غذایی شیرین وهمیشگی شیرازی ها شکر پلو است. شکر پلو با ترکیب شکر، برنج، خلال بادام، خال پوست نارنگی، خلال پسته و زعفران تهیه می شود. این نوع غذا را شیرازی ها در مجالس و ایام مبارک ماه رمضان به عنوان اصلی ترین غذای نذری به حساب می آورند.
قورمه به: قورمه به که طعم دلپذیری دارد یکی دیگر از غذاهای استان شیراز است. از مهم ترین مواد اولیه این غذا، میوه به می باشد. گوشت گوسفند، به، شکر، پیاز، لپه، زعفران، آبلیمو، زردچوبه، نمک و فلفل از مواد اصلی قورمه به است.
کوفته هلوی شیرازی: برای درست کردن این غذا آرد نخودچی، گوشت چرخ کرده، پیاز، هویج، تخم مرغ را با هم ترکیب کرده و آن ها را به صورت گلوله ای در بیاورید و در روغن سرخ کنید.
بهترین غذا های سنتی ایرانی در استان گیلان
باقالاقاتق: باقالاقاتق یکی از بهترین غذاهای رشت می باشد. برای تهیه باقالاقاتق نوعی از باقالا که در گیلان می روید به همراه سیر، تخم مرغ و شوید را با هم ترکیب می کنند.
میرزاقاسمی: یکی دیگر از غذا های پرطرفدار گیلانی میرزاقاسمی می باشد که از بادمجان، تخم مرغ، سیر و گوجه فرنگی برای تهیه آن استفاده می کنند.
ترشه تره: غذای بسیار خوشمزه ی گیلانی که طرفداران زیادی دارد ترشه تره است. موادی که برای تهیه ترشه تره استفاده میشود سبزی، آب نارنج یا آبغوره، تخم مرغ، دارچین و سیر می باشد.
بهترین غذاهای سنتی در استان مازندران
مرغ شکم پر: این غذا اصالتا مازندرانی می باشد ولی در بسیاری از استان های ایران درست میکنند. داخل مرغ را خالی و تمیز میکنند و موادی از جمله انواع سبزیجات، پیاز داغ، زرشک، آلو را داخل مرغ می گذارند و برای پخت آماده میکنند.
کدو بره: کدو بره یک غذای سنتی سالم است. برای پختن کدو بره از کدوی سبز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، تخم مرغ، سیر و پیاز استفاده میکنند. اگر این غذا با کدوی تازه پخته شود طعمش عالی میشود.
خورشت ناردون: خورشت ناردون نوعی از غذای مازندرانی است که بسیار ترش می باشد. برای تهیه این غذا مرغ را سرخ می کنند سپس با رب انار، پیاز داغ، دانه های انار، شکر و ادویه می پزند.
بهترین و قدیمی ترین غذاهای ایرانی
اشکنه پیاز: برای تهیه این نوع از غذا، پیاز ها را به صورت خلالی خرد کرده و سرخ می کنید تا طلایی رنگ شود و مقداری شنبلیله خشک شده را به پیازه ها اضافه کنید و تفت دهید و مقداری نمک و زردچوبه هم به آن اضافه کنید و پس از افزودن آب به آن در قابلمه را ببندید تا برروی اجاق گاز با حرارت کم بجوشد. اشکنه از کهن ترین غذاهای رایج در ایران است.
نرگسی: برای تهیه این غذا پیاز را سرخ کنید سپس نمک، زردچوبه و اسفناج را به آن اضافه کنید و تفت دهید. و بعد از آن تخم مرغ را اضافه کنید و بعد از 15 دقیقه که بر روی اجاق گاز با شعله متوسط گذاشتید میتوانید میل کنید.
شوربا: ابتدا پیاز را با مقداری نمک و زردچوبه سرخ کرده سپس برنج، سبزی آش و کمی آب به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد تا برنج کاملا لعاب بیندازد. در بعضی از استان ها مانند هرمزگان گوشت چرخ کرده را هم به این مواد به اضافه میکنند و می توان گفت شوربا یکی از بهترین غذاهای ایرانی است.
بهترین غذای ایرانی در فصل تابستان
سالاد اسفناج: یکی از غذاهای بسیار خوشمزه در فصل تابستان سالاد اسفناج می باشد که بیشتر در وعده شام از آن استفاده میکنند. برای تهیه این غذا مقداری اسفناج را به قطعه های متوسط خرد کنید و تخم مرغ آب پزشده را هم به شکل حلقه ای برش بزنید و سپس آن ها را با مغز گردو ، سس آبلیموی تازه، روغن زیتون، جوانه کنجد، نمک و فلفل مخروط کنید.
سالاد نخود: یکی از غذاهایی که بسیار پرخاصیت می باشد و خاصیت چربی سوزی فوق العاده ای دارد، سالاد نخود است. به منظور تهیه این سالاد مقداری نخود پخته شده، برگ کاهو و کلم بروکلی را با هم مخروط کرده و مقداری گوجه را به دو نیمه تقسیم کنید و به سایر ترکیبات سالاد اضافه کنید و روغن زیتون، آب لیمو ترش، نمک، فلفل، آویشن و نعناع را به خوبی مخروط کنید و با سالاد ترکیب کنید.
دلمه برگ مو: پیاز را خرد کرده و به همراه گوشت چرخ کرده و زردچوبه و نمک تفت دهید. لپه و برنج را به خوبی بپزید و بعد از آن که آبش تبخیر شد به سبزیجات و گوشت چرخ کرده اضافه کنید و تفت دهید و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید. سپس برگ مو ها را بجوشانید و بعد از آن که برگ ها را آبکش کردید. مواد آماده شده را بر روی برگ ها بریزید و به صورت لقمه ای بپیچانید و درون قابلمه بچینید و در نهایت شکر و سرکه را به همراه آب مخروط کرده و بر روی دلمه ها بریزد تا بپزد. دلمه برگ مو نیز یکی از بهترین غذاهای ایرانی است.
بهترین غذای ایرانی برای گیاهخواران
خورشت انار: خورشت انار یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی می باشد که از نظر ظاهری شباهت زیادی به خورشت فسنجان دارد. در این غذا به دلیل این که اصلا گوشت استفاده نمی شود گیاهخواران به راحتی می توانند از آن استفاده کنند. مواد لازم برای تهیه این غذا سبزی، برنج، رب انار، کشمش، گردو، شکر و پیاز است. این غذا اگر چه ساده به نظر می آید به دلیل اینکه گردو به همرا رب انار استفاده میشود بسیار مقوی می باشد. خورشت انار در شهرهای شمالی با سبزیجات محلی مانند خالواش و چوچاق تهیه میشود که البته این سبزیجات در همه شهرها در دسترس نیست به همین دلیل از جعفری، شوید، گشنیز و تره استفاده میکنند.
نوشتن دیدگاه