مهمترین ویژگی های غذاهای رژیمی
کالری همه غذاها یکسان نیستند و هر کدام از آنها می توانند مسیرهای گوناگونی را در متابولیک بدن طی کنند و تاثیرات متفاوتی برای بدن داشته باشند. در این مقاله قصد داریم شما را با مهمترین ویژگی های غذاهای رژیمی آشنا کنیم. در واقع غذاهای رژیمی غذاهایی هستند که ضمن سالم بودن از چاق شدن افراد جلوگیری می کنند.
غذاها می توانند تاثیر بسیاری بر میزان گرسنگی، متعادل بودن هورمون ها و تنظیم کالری بدن بگذارند. با توجه به افزایش زندگی ماشین نشینی، بسیاری از افراد از انجام فعالیت های روزانه دست کشیده اند و همین امر سبب چاقی و اضافه وزن آنها شده است. علاوه بر میزان فعالیت، مصرف غذاهای سالم و رژیمی نیز می تواند از چاقی و اضافه وزن جلوگیری کند.
طعم مطلوب
مهمترین ویژگی غذاهای رژیمی، طعم مطلوب آنها می باشد. زیرا اگر غذا طعم مطلوبی نداشته باشد افراد نمی توانند به رژیم خود ادامه دهند و به سمت افرایش وزن پیش می روند.
تنوع غذا
داشتن تنوع غذایی در رژیم بسیار مهم می باشد. زیرا افراد از یکنواخت بودن غذا خسته می شوند و تمایلی به خوردن غذاهای تکراری ندارند. هنگامی که تنوع غذایی در رژیم بالا باشد می توانید انواع ویتامین ها و مواد مغذی را دریافت کنید و بدن را از کمبود آنها بی نیاز کنید.
استفاده از نمک کمتر
در غذاهای رژیمی باید از نمک کمی استفاده کنید و به جای آن می توانید از چاشنی هایی همچون آبغوره، آب لیمو و آب نارنج استفاده کنید. نمک زیاد غذا می تواند در افزایش فشار خون تاثیر گذار باشد.
تامین پروتئین کافی
پروتئین تاثیر بسیاری بر میزان چربی سوزی و عضله سازی بدن دارد بنابراین یکی از مهم ترین ویژگی هایی که در غذاهای رژیمی باید رعایت شود، کنترل پروتئین غذا می باشد.
تامین ویتامی و مواد معدنی
غذاهای رژمی باید بتوانند ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کنند. سعی کنید در هنگام رژیم از غذاهایی استفاده کنید که بتواند ویتامین و مواد معدنی بدن را تامین کند و در عین حال کالری زیادی به بدن وارد نکنند.
استفاده از روغن های مفید
بسیاری ار ویتامین ها و مواد معدنی، محلول در چربی هستند به همین دلیل به هیچ وجه نباید روغن را از رژیم خود حذف کنید. در غذاهای رژیمی می توانید از روغن های مفید مانند روغن زیتون استفاده کنید.
کنترل کالری مصرفی
در طبخ غذاهای رژیمی سعی کنید از مواد غذایی که پر کالری هستند استفاده نکنید. برای کنترل میزان کالری مصرفی می توانید در کنار غذای خود، از سالاد استفاده کنید.
تا به اینجای مقاله شما را با مهمترین ویژگی های غذاهای رژیمی آشنا کرده ایم، اکنون شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که بهترین و مناسب ترین مواد غذایی رژیمی که می توانید در رژیم خود از آن استفاده کنید، چه مواد غذایی هستند. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا شما را با بهترین و مناسب ترین مواد غذایی های رژیمی آشنا کنیم.
غذاهای کم کالری و رژیمی
1) سینه بوقلمون
سینه بوقلمون یکی از غذاهای رژیمی و کم کالری است. این غذا سرشار از ویتامین B6، پروتئین و نیاسین می باشد و به چربی سوزی و کاهش وزن بسیار کمک می کند.
2) ماهی ها و غذاهای دریایی
ماهی ها و غذاهای دریایی سرشار از انواع مختلف ویتامین، پروتئین، ید و اسیدهای چرپ امگا3 می باشند که در کاهش وزن موثر هستند. استفاده از غذاهای دریایی و ماهی علاوه بر کاهش وزن به عملکرد بهتر مغز و تیروئید نیز کمک می کند.
3) گوشت قرمز و گوشت سفید
از آنجایی که گوشت قرمز و گوشت سفید سرشار از پروتئین می باشد و افراد با خوردن غذاهای پر پرتئین به خوبی سیر می شوند، استفاده از این غذا نیز برای کاهش وزن بسیار مناسب می باشد. البته به این نکته توجه کنید که گوشت های فاقد چربی را برای برنامه رژیم خود انتخاب کنید زیرا چربی ها کالری بالایی دارند.
4) سالاد سیب زمینی
سالاد سیب زمینی یکی دیگر از غذاهای کم کالری و رژیمی است که بیشتر به عنوان شام استفاده می شود. سالاد سیب زمینی از ترکیب نخودفرنگی و سیب زمینی پخته درست می شود.
5) فیله مرغ
فیله مرغ یکی از غذاهایی می باشد که پروتئین زیادی دارد. از آنجایی که روغن مایع و جامد برای سرخ کردن فیله مرغ باعث افزایش کلسترول و چربی می شود. توصیه می کنیم فیله مرغ را به صورت گریل شده استفاده کنید تا بتوانید این غذا را به صورت سالم میل و در عین حال رژیم خود را نیز حفظ کنید.
6) خوراک لوبیا چیتی
خوراک لوبیا چیتی به اندازه گوشت قرمز می تواند پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کند و از غذاهای سالم و رژیمی محسوب می شود.
میوه ها و سبزیجات کم کالری و رژیمی
1)شاهی
شاهی یکی از کم کالری ترین سبزیجات می باشد که سرشار از مواد مغذی و ویتامین های A، C و K می باشد و مصرف آن برا کاهش وزن توصیه می شود.
2)کرفس
یکی دیگر از کم کالری ترین سبزیجات، کرفس است. کرفس سرشار از ترکیبات گیاهی و ویتامین K1 می باشد و خاصیت ضد التهابی دارد.
3)اسفناج
اسفناج یکی از انواع سبزیجات می باشد که می توانید با استفاده از آن یک سالاد رژیمی و سالم درست کنید. اسفناج سرشار از ویتامین های A، C و K1 می باشد. با مصرف اسفناج علاوه بر کاهش وزن می توانید با انواع سرطان ها نیز مبارزه کنید.
4)قارچ
قارچ ها در دسته سبزیجات قرار دارند که سرشار از ویتامین های گروه B و سلنیوم و پتاسیم می باشند. با مصرف قارچ علاوه بر کاهش وزن به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب نیز کمک می کنید.
5) کلم بروکلی
کلم بروکلی یکی دیگر از میوه ها و سبزیجات کم کالری و رژیمی است که مصرف آن علاوه بر کاهش وزن به کاهش خطر ابتلا به سرطان هایی همچون سرطان پروستات کمک می کند.
لایو منو در این مقاله به بررسی مهم ترین ویژگی های غذاهای رژیمی و هم چنین سبزیجات و غذاهای رژیمی سالم پرداخته است. مقالاتی که می توانید در وبسایت ما در رابطه با غذاها، نوشیدنی ها و دسرها مطالعه کنید عبارتند از :
نوشتن دیدگاه