دسر چیست؟
در فرهنگ های آشپزی کشورهای سراسرجهان معمولا در پایان سرو غذا، یک وعده غذایی مصرف میشود که به آن دسر میگویند. دسرها شامل کیک، کلوچه، ژله، فالوده، بستنی، ماست، بیسکویت، آبنبات و… می شوند. در بعضی از کشورها برای مصرف دسر از قاشق مخصوص استفاده می کنند که اندازه آن بین یک قاشق چای خوری و یک قاشق معمولی است. اولین دسرها آب نبات هایی بودند که از خرمای خشک و موم کندوی عسل ساخته شده بودند.
بهترین دسرهای ایرانی کدام هستند؟
گردشگرانی که به ایران می آیند اولین چیزی که در منوی رستوران ها می بینند کباب و جوجه است و اما چیزی که نظر آن ها را جلب میکند شیرینی ها و دسرهای ایرانی منحصر به فردی است که در ایران درست میشوند. شیرینی هایی مانند زولبیا و بامیه، سوهان و حلوا و… جزء بهترین دسرهای ایرانی می باشند. در ادامه با این دسرها بیشتر آشنا می شویم.
زولبیا و بامیه
زولبیا از ترکیب موادی چون آرد، ماست، روغن، جوش شیرین و زعفران تهیه میشود به این صورت که نشاسته و ماست را با هم مخروط میکنند، روغن را به آن اضافه میکنند و زمانی که مایع درست شد، آب ، گلاب و زعفران را به آن اضافه کرده و سرخ می شود.
سوهان
سوهان از ترکیب موادی چون جوان گندم، تخم مرغ، گل رز، شکر، کره و هل درست می شود. روی این دسر را با پسته تزیین میکنند که مزه بسیار خوبی به آن میدهد.
حلوا
آرد سفید را به آرامی تفت می دهند و موادی مانند شکر،گلاب و زعفران را به آن اضافه میکنند تا این که این دسر به رنگ قهوه ای تبدیل شود.
کاچی
کاچی از جمله دسرهای ایرانی، بسیار خوشمزه است. غذایی بسیار مقوی و سالمی می باشد که در چند دقیقه آماده می شود. مواد اصلی تشکیل دهند کاچی آرد، روغن و شیرین کننده هایی مانند شکر، نبات و یا عسل است.
کرم خرما با آرد برنج
کرم خرما هم یک نوع دسر ایرانی می باشد که طرفداران بسیاری دارد. مواد تشکیل دهنده ی آن آرد برنج ، خرما و شیر می باشد. برای تهیه این دسر آرد برنج را در شیر سرد حل می کنند سپس آن را روی حرارت می گذارند تا خامی آن گرفته شود و بعد از آن خرماها را که از قبل پوسته و هسته ی آن را گرفته در کاسه ای له می کنند و این مواد با یکدیگر ترکیب می شوند.
دسر شیر برنج
شیر برنج یک دسر سنتی ایرانی است که علاوه بر دسر بعد از غذا نیز می توان به عنوان میان وعده و صبحانه آن را مصرف کرد. مواد تشکیل دهنده آن شیر، برنج، گلاب، دارچین و گل محمدی می باشد. برنج ها را باید از قبل خیس می کنند تا به خوبی نرم شوند و بعد از آن برنج ها را با آب به داخل قابلمه ریخته و بر روی شعله قرار می دهند تا به جوش بیاید. 2 لیتر شیر به آن اضافه کرده و مجددا اجازه می دهند تا بجوشد وقتی برنج خوب پخته شد گلاب را به آن اضافه می کنند و قابلمه را از روی شعله برمی دارند تا دسر خنک شود و روی آن را با دارچین یا گل محمدی تزئین می کنند.
چیز کیک توت فرنگی و لیمو
چیز کیک توت فرنگی و لیمو یک نوع از دسرهای رژیمی می باشد. پنیر خامه ای، خامه هم زده و استویا را مخلوط و به آن پودر پوست لیمو و آب لیمو را اضافه می کنند. به وسیله هم زن مواد را به خوبی ترکیب کرده و توت فرنگی ها را تکه تکه می کنند مقداری از ترکیب هم زده شده را داخل کاسه یا ظرف شیشه ای اضافه کرده و تکه های توت فرنگی را داخل کاسه قرار دهید و مخلوط آماده شده را روی لایه توت فرنگی اضافه کنید و این کار را تا لبه کاسه یا ظرف ادامه دهید.
دسر مجلسی پای گیلاس
پای یک دسر رایج است که با انواع میوه ها تهیه می شود و بسیار سبک و خوشمزه است.در یک کاسه نشاسته ذرت، شکر،نمک، عصاره وانیل، عصاره بادام، آب لیمو، نمک و گیلاس های بدون هسته را به خوبی مخروط کنید. یک لایه از خمیر پای را که قبلا در یخچال گذاشته بودید را بیرون بیاورید روی یک سطح آن کمی آرد بپاشید و خمیر را به شکل دایره ای و با قطر بزرگ پهن کنید. مواد داخل پای گیلاس را با قاشق روی خمیر بریزید و روی مواد تکه های کره قرار دهید و سپس باقی مانده خمیر را به همان اندازه پهن کنید و روی پای قرار دهید و سپس یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری خامه را در یک کاسه به هم بزنید و با یک قلم روی خمیر بالایی بمالید و مقداری شکر بر روی آن بپاشید و پای را در فرگاز قرار دهید و به مدت 30 تا 40 دقیق اجازه دهید تا روی خمیر طلایی شود اکنون پای حاضر است و قبل از سرو کردن باید اجازه دهید تا به خوبی سرد و سفت شود.
دسرهای محلی ایرانی
از دسرهای محلی ایرانی می توان به کلوچه و گز اشاره کرد که در ادامه اشاره مختصری به آنها شده است.
کلوچه
کلوچه یک کوکی پرشده با دارچین، شکر و گردو خرد شده است. در کرمان کلوچه ایی وجود دارد که خرمای له شده در وسط آن است. روی آن ها با اشکال دایره ای برجسته میکنند و برای پخت آماده میشود.
گز
این دسر با عصاره گیاه انگبین که بومی منطقه اصفهان است تهیه می شود. گز ترکیبی از گلاب، سفیده تخم مرغ و پسته است.
دسر کم کالری چیست؟
دسر کم کالری، دسر بستنی چای سبز است که از آن به عنوان یک دسر رژیمی استفاده می شود. مواد لازم دسر بستنی چای سبز شامل تراشه پوست لیمو، آب، عصاره لیمو، ژلاتین، پنیر، چای سبز و تخم مرغ می شود. برای تهیه این دسر باید چای را با ژلاتین مخلوط کنید و سپس آب وپوست لیمو و عصاره را به آن اضافه کرده و زرده تخم مرغ و پنیر را به آن اضافه کنید. سپس آن ها را در فریزر بگذارید تا سفت شود.
مقالات مرتبطی که در وبسایت لایو منو می توانید مطالعه کنید عبارتند از:
نوشتن دیدگاه