دسر چیست؟

در فرهنگ های آشپزی کشورهای سراسرجهان معمولا در پایان سرو غذا، یک وعده غذایی مصرف میشود که به آن دسر میگویند. دسرها شامل : کیک، کلوچه، ژله، فالوده، بستنی، ماست، بیسکویت، آبنبات و… می باشند . در بعضی از کشورها برای مصرف دسر از قاشق مخصوص استفاده می کنند که اندازه آن بین یک قاشق چای خوری و یک قاشق معمولی است. اولین دسرها آب نبات هایی بودند که از خرمای خشک و موم کندوی عسل ساخته شده بودند.

بهترین دسرهای ایرانی کدام هستند؟

گردشگرانی که به ایران می آیند اولین چیزی که در منوی رستوران ها می بینند کباب و جوجه است و اما چیزی که نظر آن ها را جلب میکند شیرینی ها و دسرهای ایرانی منحصر به فردی است که در ایران درست میشوند. شیرینی هایی مانند زولبیا و بامیه ، سوهان، حلوا  که جزء بهترین دسرهای ایرانی می باشند.

_ زولبیا و بامیه: زولبیا از ترکیب موادی چون آرد، ماست، روغن، جوش شیرین و زعفران تهیه میشود به این صورت که نشاسته و ماست را با هم مخروط میکنیم، روغن را به آن اضافه میکنیم و زمانی که مایع درست شد، آب ، گلاب و زعفران  را به آن اضافه کرده و سرخش میکنیم.

_ سوهان: سوهان از ترکیب موادی چون جوان گندم، تخم مرغ، گل رز، شکر، کره و هل درست می شود. روی این دسر را با پسته تزیین میکنند که مزه بسیار خوبی به آن میدهد.

_ حلوا: آرد سفید را به آرامی تفت می دهند و موادی مانند شکر،گلاب و زعفران را به آن اضافه میکنند تا این که این دسر به رنگ قهوه ای تبدیل شود.

دسرهای محلی ایرانی

_ کلوچه: کلوچه یک کوکی پرشده با دارچین، شکر و گردو خرد شده است مثلا در کرمان کلوچه ایی وجود دارد که خرمای له شده در وسط آن است. روی آن ها با اشکال دایره ای برجسته میکنند و برای پخت آماده میشود.

_ گز: گز با عصاره گیاه انگبین که بومی منطقه اصفهان است تهیه می شود. گز با گلاب، سفیده تخم مرغ و پسته تهیه می شود.

گز

گز

کاچی چیست؟

کاچی از جمله دسرهای ایرانی ، بسیار خوشمزه است. غذایی بسیار مقوی و سالمی می باشد که در چند دقیقه آماده می شود. مواد اصلی تشکیل دهند کاچی آرد، روغن و شیرین کننده هایی مانند شکر، نبات و یا عسل است.

کاچی

کاچی

کرم خرما با آرد برنج:

کرم خرما هم یک نوع دسر ایرانی می باشد که طرفداران بسیاری دارد  مواد تشکیل دهنده ی آن آرد برنج ، خرما و شیر می باشد. آرد برنج را در شیر سرد حل کنید سپس آن را روی حرارت بگذارید تا خامی آن گرفته شود و بعد از آن خرماها را که از قبل پوسته و هسته ی آن را گرفته در کاسه ای له کنید و به آن اضافه کنید.

دسر شیر برنج:

شیر برنج یک دسر سنتی ایرانی است که علاوه بر دسر بعد از غذا میتوان به عنوان میان وعده و صبحانه هم آن را مصرف کرد. مواد آن شیر، برنج، گلاب، دارچین و گل محمدی می باشد. برنج ها را باید از قبل خیس کنید تا به خوبی نرم شوند و بعد از آن برنج ها را با آب به داخل قابلمه ریخته و بر روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید. و بعد از آن 2 لیتر شیر به آن اضافه کرده و مجددا اجازه دهید تا بجوشد وقتی برنج خوب پخته شد گلاب را به آن اضافه کنید و قابلمه را از روی شعله بردارید  و اجازه دهید تا دسر خنک شود و روی آن را با دارچین یا گل محمدی  تزئین کنید.

شیر برنج

شیر برنج

چیز کیک توت فرنگی و لیمو:

چیز کیک توت فرنگی و لیمو یک نوع از دسرهای رژیمی می باشد . پنیر خامه ای، خامه هم زده و استویا را مخروط کنید  و به آن پودر پوست لیمو و آب لیمو را اضافه کنید  و به وسیله هم زن مواد را به خوبی ترکیب کنید و توت فرنگی ها را تکه تکه کنید مقداری از ترکیب هم زده شده را داخل کاسه یا ظرف شیشه ای اضافه کنید و تکه های توت فرنگی  را داخل کاسه قرار دهید و مخروط آماده شده را روی لایه توت فرنگی اضافه کنید و این کار را تا لبه کاسه  یا ظرف ادامه دهید.

دسر کم کالری چیست؟

دسر کم کالری بستنی چای سبز  را افرادی مصرف میکنند که بایستی کاهش وزن خود را رعایت کنند. مواد لازم دسر بستنی چای سبز شامل تراشه پوست لیمو، آب، عصاره لیمو، ژلاتین، پنیر، چای سبز و تخم مرغ  می باشد. چای را با ژلاتین مخروط کرده و سپس آب وپوست لیمو و عصاره را به آن اضافه کرده و زرده تخم مرغ و پنیر را به آن اضافه کنید آن ها را در فریزر بگذارید تا سفت شود.

ارزش غذایی دسرها:

کسانی که میخواهند از وزن خود بکاهند بهتر است بعضی دسرهای ایرانی را وارد برنامه غذایی خود کنند و بعضی دسرها مانند ماست به دلیل کالری کم و انواع پروتئین  بسیار مفید هستند و مصرف آن ها باعث کاهش وزن می شود.

دسر مجلسی پای گیلاس:

پای یک دسر رایج است که با انواع مواد تهیه شده و بسیار سبک و خوشمزه است.در یک کاسه نشاسته ذرت، شکر،نمک، عصاره وانیل، عصاره بادام، آب لیمو، نمک و گیلاس های بدون هسته را به خوبی مخروط کنید. یک لایه از خمیر پای را که قبلا در یخچال گذاشته بودید را بیرون بیاورید  روی یک سطح آن کمی آرد بپاشید و خمیر را به شکل دایره ای و با قطر بزرگ پهن کنید. مواد داخل پای گیلاس را با قاشق روی خمیر بریزید و روی مواد تکه های کره قرار دهید  و سپس باقی مانده خمیر را به همان اندازه پهن کنید  و روی پای قرار دهید و سپس یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری  خامه را در یک کاسه به هم بزنید و با یک قلم روی خمیر بالایی بمالید و مقداری شکر بر روی آن بپاشید و پای را در فرگاز قرار دهید و به مدت 30 تا 40 دقیق اجازه دهید تا روی خمیر طلایی شود  اکنون پای حاضر است و قبل از سرو کردن باید اجازه دهید تا به خوبی سرد و سفت شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست