بهترین غذاهای سنتی ایرانی

کشور ایران تنوع غذایی زیادی دارد و بعضی از غذاهای ایرانی در سایر نقاط جهان طرفداران بسیاری دارد. در ایران انواع غذاهای سنتی از جمله پلو، خورشت، آبگوشت، آش و سوپ و انواع دسرها و نوشیدنی ها طبخ می شود.

لایو منو در این مقاله شما را با بهترین غذاهای سنتی ایرانی آشنا می کند. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

آبگوشت یا دیزی

از لذیذ ترین و خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایرانی آبگوشت یا دیزی می باشد. آبگوشت یکی از غذاهای مهمانی و جشن ها در زمان  گذشته بوده و محتویات تشکیل دهنده آبگوشت و دیزی یکسان است. گوشت یکی از محتویات مشترک دیزی و آبگوشت می باشد. با این تفاوت که اگر این نوع از غذا در  قابلمه های معمولی پخته شود به آن آبگوشت و اگر در داخل تنور پخته شود به آن دیزی می گویند.

آبگوشت یا دیزی

آبگوشت یا دیزی

قیمه نثار

یکی از غذاهای  ایرانی که به طور سنتی در استان قزوین پخته می شود قیمه نثار می باشد. برای پختن قیمه نثار به موادی از جمله گوشت راسته گوسفندی، خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست پرتقال، رب گوجه و زرشک نیاز دارید. برای تهیه این نوع از غذا ابتدا باید پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و درون روغن سرخ کنید سپس همراه تکه های گوشت خرد شده درون روغن بریزید. اندکی تفت دهید و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و سپس مواد را به خوبی تفت دهید، ادویه جات را به آن اضافه کنید. در مرحله آخر آبجوش را به اندازه ای که روی مواد را بگیرد درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا با شعله کم پخته شود.

ته چین

از گذشته ایرانی ها برای مهمانان خود این غذای خوش رنگ و خوش طعم را انتخاب می کرده اند. این غذای سنتی ایرانی ترکیبی از برنج زعفرانی، ماست، گوشت مرغ و گوشت قرمز  می باشد. ته چین ایرانی میتواند همرا با بهترین نوشیدنی های ایرانی از جمله دوغ محلی برای سفره ی ایرانیان زیبایی خاصی را به ارمغان بیاورد.

ته چین

ته چین

خورشت فسنجان

خورشت فسنجان یکی از غذاهای سنتی استان های شمالی می باشد البته این غذا باب میل اکثر مردم ایران است و طرفداران زیادی دارد. برای تهیه خورشت فسنجان از گوشت قرمزچرخ شده، تکه های مرغ، رب انار و گردو خرد شده استفاده می شود. مراحل و نحوه درست کردن خورشت فسنجان بسیار حساس می باشد.

رشته پلو

یکی دیگر از غذاهای سنتی ایرانی، رشته پلو می باشد. در قدیم به عنوان شام شب عید اکثر خانواده ها رشته پلو سرو میکردند. رشته پلو ترکیبی از گوشت یا مرغ، خرما، روغن، برنج، رشته پلویی و کشمش است. روغن مورد استفاده در طبخ رشته پلو باید روغن گیاهی باشد تا طعم اصیل ایرانی را به غذا بدهد.

"<yoastmark

لوبیا پلو

طبخ لوبیا پلو بسیار ساده و راحت می باشد. این نوع از غذای سنتی ایرانی طعم فوق العاده ای دارد. برنج و لوبیا که مواد اصلی این غذا می باشند عطر و طعم بسیار  خوبی به این غذا میدهند.

آلبالو پلو

در فصل تابستان که آلبالوهای تازه در بازار وجود دارد خانواده ها برای پختن غذایی مانند آلبالو پلو آن ها راخریداری کرده و همرا با مواد دیگر مانند برنج، گوشت چرخ کرده و یا تکه های مرغ میپزند. البته این غذا را میتوان در فصل های دیگر سال با استفاده از مربای آلبالو و یا مربای فریز شده نیز تهیه کرد.

اشکنه

اشکنه غذای سنتی ایرانی می باشد که گزینه ی مناسبی برای فصل سرد سال است. برای تهیه آن به سیب زمینی، پیاز، آرد، تخم مرغ، نمک، فلفل و زرچوبه احتیاج دارید. در مرحله اول پیازها را سرخ کرده و ادویه جات را به آن اضافه کنید. سپس در ظرفی آرد را با آب مخروط کنید و تمامی مواد را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد سیب زمینی های خرد شده را درون مواد بریزید و در آخر  پس از اینکه مواد به خوبی جا افتاد چند عدد تخم مرغ به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.

اشکنه

اشکنه

میگو پلو

میگو پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی دریایی می باشد که در منطقه جنوب ایران طرفداران زیادی دارد. برای تهیه این نوع از غذا اگر به سراغ میگوهای ریز بروید میتوانید غذایی مقرون به صرقه تهیه کنید.

باقالی پلو با ماهیچه

در بین پلوهای سنتی ایرانی باقالی پلو یکی از مجلسی ترین غذا ها می باشد. برای تهیه این غذا از برنج، باقالی تازه و سبزی شوید استفاده می کنند. در کنار این غذا گوشتی که سرو می شود اختیاری بوده و میتواند گوشت مرغ و یا گوشت گوسفند باشد.

کشک کدو

کشک کدو غذای اصیل کرمانی و از غذاهای سنتی ایرانی می باشد. از آنجایی که کشک کدو کالری کمی دارد، پیشنهاد می کنیم آن را برای وعده شام استفاده کنید. مواد اصلی این غذا کشک، سیر، نعنا، کدو سبز و گوجه فرنگی می باشد.

دیگچه

دیگچه مشهدی از غذاهای سنتی ایرانی می باشد که بیشتر مردم خراسان رضوی آن را میل میکنند. البته این نوع از غذای سنتی را به عنوان دسر سرو میکنند و بیشتر مردم این استان برای نذری در ماه محرم و ماه رمضان این دسر را تهیه میکنند.

دیگچه

دیگچه

آش خشکبار

یکی از بهترین غذاهای سنتی ایرانی که جزء غذاهای محلی استان همدان است آش خشکبار می باشد. مواد تشکیل دهنده این نوع از غذا انواع خشکبار مثل برگ هلو، آلبالو خشکه، آلو ترش و سبزی آش، شیره انگور، گوشت استخوان دار، لوبیا، عدس و پیاز است.

سرگنجشکی

سرگنجشکی که از انواع غذاهای سنتی ایرانیان می باشد، جزء غذاهای محلی استان تهران است. برای تهیه آن گوشت چرخ کرده، پیاز، سیب زمینی، مرزه، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن احتیاج است. برای تهیه آن ابتدا پیازها را سرخ کرده و تمامی مواردی که در بالا گفته شد را با هم مخروط و مزه دار کنید و گوشت هایی که از قبل چرخ شده اند را قلیه قلیه کرده و همراه مواد درون قابلمه ای قرار دهید و مقداری آب  روی آن بریزد و بعد از به جوش آمدن آب در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا پخته شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست