QR code چیست؟
QR code یا رمزینه ی سریع که نام ایرانی آن هست در سال 1994 توسط یکی از شرکت های زیر مجموعه ی خوردو سازی تویوتا پایه گذاری و ساخته شد. QR مخفف کلمه ی Quick Response به معنای پاسخ سریع است که در هر زمان با انجام چند کار ساده که در ادامه به شما توضیح می دهیم به سرعت به اطلاعات آن دسترسی پیدا کنید.
ساز کار کیو آر کد از ماتریس های معروف که در هندسه بسیار با آن سر و کار داشته اید گرفته شده است که این ماتریس و رمز ها که ما از آن سر در نمیاریم به سرعت توسط بارکد خوان موبایل شما رمز نگاری می شود و اطلاعاتی که درونش وجود دارد به ما نشان داده می شود.
کاربرد های QR code
برای اولین بار این کد ها برای ردیابی و پیدا کردن قطعات ماشین مورد استفاده قرار گرفت. اما امروزه این کد ها کار ها و فعالیت های زیادی را پوشش می دهند و انجام کار ها را آسان تر کرده است. این کدها بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و در آینده ی کمی دور بیشتر مشاغل را پوشش قرار خواهد داد .
کیو ار کد در نشریات، بسیاری از کارت ویزیت ها برای دسترسی راحت یک سایت و اطلاعات فروشگاه، در موزه ها و اماکن تاریخی برای نشان دادن انبوهی از اطلاعات آن اثر، در فروشگاه ها برای پرداخت سریع محصولات خریداری شده، در پارکینگ ها برای ثبت ورود و خروج حتی در این روز های کرونایی برای منو های کافه ها و رستوران ها که منوی دیجیتال نام گرفته و شما با اسکن یک کد تمام منو ی آنجا را دریافت می کنید و سفارش می دهید. این کار خیلی به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و عدم گسترش بیماری کمک می کند. لایو منو یکی از ارائه کنندگان این خدمات است. این وبسایت در اختصاصی سازی این خدمات پیشتاز است.
کاربرد های دیگر آن نیز در پزشکی است که پزشک به راحتی با اسکن کردن یک کد به تمام اطلاعات بیمار دسترسی دارد. این کار بسیار کاربردی است و در موارد ضروری بسیار برای پزشکان کار گشا است. در زمینه ی هنری که یک گروه هنری آهنگ در سال 2007 با انتشار فقط یک QR code تمام آهنگ های خود را منتشر میکردند و طرفداران آنها نیز به راحتی آن را دانلود می کرده اند.
از دیگر کاربردهای QR code می توان به استفاده از آن در منو دیجیتال اشاره کرد.
انواع QR code
به طور کلی کیو آر کدها به دو دسته ی مهم تقسیم بندی می شوند:
QR code استاتیک یا ایستا (ثابت)
کیو آر کد استاتیک برای نشان دادن اطلاعات خاصی طراحی شده است و نیاز به اینترنت هم ندارد که مزیت آن محسوب میشود. شما میتوانید با چاپ کردن آن روی کارت ویزیت تمام اطلاعات خود مانند عکس، اطلاعات تماس، لوکیشن و اطلاعات کاربردی دیگر را بر روی آن ذخیره کنید. مشتریان نیز میتوانند به راحتی و با اسکن کردن این کد به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند.
QR code داینامیک یا پویا (متغییر)
این نوع QR code ها از نوع قبلی بسیار کامل تر می باشند و می توانند اطلاعات بیشتری را به شما ارائه کنند. شما نیز میتوانید اطلاعات بیشتری روی آن ذخیره کنید. تنها مزیت این نوع کد ها اتصال آن به اینترنت می باشد که این مورد کمی کار را سخت می کند.
شما میتوانید از این کد ها اطلاعات مهمی دریافت کنید. این اطلاعات شامل دریافت تمام اطلاعات مشتری از جمله مکان انجام اسکن، دستگاه مورد استفاده برای اسکن و تعداد دفعات اسکن توسط مشتری را یه شما اعلام میکند که این اطلاعات میتواند برای شما مفید باشد و از آن استفاده کنید.
نحوه ی ساخت QR code
شما به راحتی میتوانید با استفاده از سایت کیو ال گرافی و ثبت نام در این سایت qr code هایی با شکل های مختلف دریافت کنید و از آن استفاده کنید و حتی کیو ار کد شخصی بسازید و اطلاعات خود را در آن وارد کنید.
نوشتن دیدگاه